Hva er det beste temaet for et WordPress nettsted?

Dersom du google beste tema for wordpress, eller noe i den gaten vil hele forsiden mer eller mindre bestå av forskjellige artikkler om de 20 beste wordpress temane, eller de 30, 40 eller 60 beste. Disse nettstedene må nok liste opp så pass mange for at de skal treffe ca rett hos fleste mulig. Jeg mener i midlertid at å svare på hva som er det beste teamet for wordpress er som å svare på hva din favoritt farge er. Det er mange som har en meing om dette men å si at andre tar feil er vel ganske egoistisk. Det jeg derimot kan mene noe om er hvilke temaer jeg liker og hvilke jeg foretrekker å bruke når jeg har et valg. Når jeg skal sette opp et nytt nettsted for meg selv eller andre baserer jeg valg av tema på hvordan siden skal utvikles/designes og hvilken funksjonalitet den skal ha, ikke på utseende.

Spesialsydde temaer

For noen er det viktig å ha et nettsted som er optimalt med tanke på fart og html struktur. Kanskje er det et nettsted som har mange integrasjoner med andre systemer eller tjenester. Da kan det være fornuftig å utvikle et spesialsydd tema kun for dette nettstedet. Da kan man selvsagt starte helt fra bånn av med en tom styles.css og en tom functions.php fil, men dette vil i de alle fleste tilfellene være ganske mye bortkastet tid. De siste temaen som jeg utviklet fra bånnen av ble basert på et startbase som heter underscores. Dette starttemaet er utviklet av de samme folkene som vedlikeholder WordPress, så da er man rimelig sikker på at det meste er gjort etter boken. Det er selvsagt fullt mulig å kode inn masse sikkerhetshull selv, så her bør man passe på å holde seg til kodestandardene som Automattic har publisert.

Hvor lang tid det tar å lage et tema kommer som alt annet ann på hva du ønsker. Dersom du har et ferdig design og kanskje en designer som har laget css’en mer eller mindre klar, så trenger det ikke ta veldig mye tid å lage et enkelt tema basert på underscores som ser ut som prototypen, om du har det. Dette blir jo da et helt enkelt tema uten noen ekstra funksjoner og fleksibilitet uteover at det ser ut som du vil. For mange bedrifter eller organsisasoner er dette helt greit. Man ønsker somregel bare å få et nettsted på plass og kjøre med det. Det er ikke slik at man tilstadighet skal forandre på farger og plasseringer, så da trenger man ikke en tema med masse funksjonalitet.

Kontakt meg